PRAJITURA CU CAISE

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
PRAJITURA CU CAISE

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 bucati:
  • Pentru blat:
  • » o lamaie;
  • » 125g unt/margarina;
  • » 100g zahar;
  • » 2 oua;
  • » 175g faina;
  • » 1/2 pachet de praf de copt;
  • » 1-2 linguri de lapte;
  • Pentru umplutura:
  • » 750g caise proaspete/500g caise din conserva;
  • » 50g nuca de cocos rasa;
  • » 500ml frisca;
  • » 1 pachet zahar vanilat.

Mod de preparare

Pregatirea blatului.

Etapa I: Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce.

Etapa II: Untul sau margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul.

Etapa III: Ouale se incorporeaza acestei mase de unt si zahar fara a separa albusul de galbenus. Se amesteca totul cu mixerul pana ce cristalele de zahar se topesc.

Etapa IV: Coaja de lamaie, faina si praful de copt se amesteca. In timp ce amestecati turnati cate putin lapte si cate putin suc de lamaie. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase.

Umplutura.

Etapa I: Caisele proaspete se oparesc, deoarece prin fierbere ele isi intensifica aroma si se cojesc, pentru ca pielita nu se inmoaie. Se taie fructul in doua si se scoate samburele. Daca folositi caise din conserva, acestea se scurg si se lasa putin sa se usuce.

Etapa II: Cuptorul se incinge in prealabil la 180° C. Tava se acopera cu hartie cerata. Se toarna blatul in tava, se netezeste, se pun jumatatile de caisa cu partea bombata in sus. Tava se da la cuptor, la foc potrivit, pe gratarul din mijloc si se lasa 25-40 minute pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Etapa III: In acest timp nuca de cocos se caleste intr-o tigaie fara grasime pana devine aurie. Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat.

Etapa IV: Frisca batuta se toarna peste prajitura racita. Se decoreaza cu nuca de cocos si se taie in bucati.

Etapa V: In loc de frisca, puteti folosi albus de ou batut spuma, iar caisele pot fi inlocuite cu piersici sau alte fructe de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise