Prajitura cu capsuni si iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsuni si iaurt

Ingrediente

  • Blat:
  • -5 oua
  • -250 gr zahar
  • -5linguri ulei
  • -125 gr faina
  • -esenta vanilie
  • Crema:
  • -450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • -350 ml frisca lichida
  • -2 plicuri gelatina
  • -75 g zahar pudra
  • -300 gr capsuni
  • Decor
  • -capsuni
  • -frisca batuta

Mod de preparare

Blat:Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in doua .

Crema: Hidratam gelatina cu apa calduta. Capsunile se taie felii, frisca se bate spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarne peste frisca, iaurt, zahar pudra si capsuni. Se da la rece 5 min. Se aseaza crema intre cele doua blaturi.

Decor: Se pun capsunile taiete peste blat apoi se decoreaza cu frisca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni