Prajitura cu capsuni si nuca de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsuni si nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 gr nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 oua mari
  • 6 linguri cu lapte
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 250 gr smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 250 gr capsuni
  • 3 linguri cu sirop de capsuni
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda, adanca, cu diametrul de aproximativ 20 cm. Pregatim blatul astfel: punem toate ingredientele (pentru blat) intr-un castron incapator si mixam aproximativ 2-3 minute, pana se omogenizeaza. Rasturnam amestecul in tava pregatita si nivelam suprafata cu o spatula. Dam la cuptor si coacem timp de 30-40 de minute la foc potrivit pana cand prajitura se desprinde de pe margini. Lasam sa se raceasca in tava.

2.Blatul racit il taiem in doua si il insiropam cu siropul facut astfel: punem intr-un ibric zaharul impreuna cu apa si fierbem 5 minute la foc mic. Il lasam sa se raceasca si adaugam esenta de vanilie.

3.Pentru umplutura: punem ciocolata alba intr-un vas, pe bain-marie, la foc mic si o lasam sa se topeasca. Procedam la fel si cu ciocolata neagra. Frisca o batem bat, apoi incorporam treptat ciocolata alba topita si la urma ciocolata neagra topita.

4. Jumatate din crema rezultata o intindem pe primul blat, apoi asezam celalalt blat si restul de crema deasupra.

5. Taiem in felii capsunile si decoram prajitura deasupra. Ungem capsunile cu sirop si dam prajitura la frigider pentru o ora. Este si mai buna a doua zi cand blatul se insiropeaza mai bine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise