Prajitura cu Ciocolata

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu Ciocolata

Ingrediente

  • blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri zahar
  • -50 grame cacao
  • -250 grame faina
  • -100 grame margarina
  • -1 esenta rom
  • -1 plic praf de copt
  • crema alba:
  • -250 ml frisca lichida
  • -2 pliculete gelatina
  • -500 grame branza vaci
  • -1 esenta vanilie
  • -200 grame zahar
  • sirop:
  • -300 ml apa
  • -250 grame zahar
  • -1 esenta vanilie
  • -1 buc intreaga coaja de portocala
  • crema neagra:
  • -1 pachet unt
  • -250 grame zahar
  • -4 linguri lapte
  • -250 grame ciocolata de menaj
  • -1 esenta de rom
  • -50 grame ciocolata neagra

Mod de preparare

PENTRU BLAT:

1 - Bati albusurile spuma cu zahar

2 - Adaugi galbenusurile, margarina topita si racita, esenta (rom), praful de copt, incorporezi usor faina apoi adaugi cacaua .

3 - Torni aluatul intr-o tava cu hartie de copt . Coci la foc mic 40 mic.

CREMA ALBA:

1 - Branza scursa bine si frecata cu zaharul si esenta (vanilie).

2 - Bati frisca lichida cu mixerul si o amesteci cu gelatina (preparata si rece)

3 - Se amesteca frisca si branza la un loc.

SIROP:

1 - Se fierbe apa cu zaharul, cu esenta , si cu coaja de portocal rasa timp de 15 minute.

CREMA NEAGRA:

1 - Untul cu zaharul le pui la foc foarte mic, adaugi esenta, laptele si ciocolata de menaj si omogenizezi bine crema.

2 - Pui crema la rece pana devine consistenta .

Blatul rece se taie in doua insiropezi , ungi prima parte cu putina crema de ciocolata , pui 3/4 din crema de branza (crema alba) , din nou ciocolata , se aseaza a doua jumatate de blat insiropat iar deasupra crema alba ramasa.

*Daca vrei adaugi ca decoratiune fulgi de ciocolata neagra*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise