Prajitura cu ciocolata alba

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata alba

Ingrediente

  • 200 gr de unt
  • 100 gr de ciocolata alba
  • 6 oua despartite
  • 1pahar zahar
  • 1pahar faina ptr prajituri
  • putina coaja de lamaie
  • ptr ornat
  • 250 ml smantina ptr frisca
  • 2-3 linguri zahar brun
  • 50 gr de unt

Mod de preparare

Ciocolata cu untul se topeste la ben marin se lasa putin sa se raceasca.

Se freaca galbenusele se adauga ciocolata cu untul si se adauga si faina si deasemeni coaja de lamaie.

Se bate albusurile se adauga zaharul si se bate intr-o spuma puternica dupa care se adauga treptat in compozitie.Se unge o tava de 20*30 cu putin ulei si se toarna compozitia.Se coace la 170 de grade 30 de minute sau pina scobitoarea iese uscata.Se poate servi asa presarata cu putina nuca de cocos sau de facut o crema.

ptr crema

Se pune smintina la incalzit pe un foc mic se adauga 2-3 linguri de zahar brun se amesteca pina cind zaharul s-a topit,se ia de pe foc se adauga untul si se lasa sa se raceasca ,dupa care se toarna peste prajitura si se lasa la rece.Este varianta alba a negresei si este foarte gustoasa.Este buna ptr oameni care au \"Insuficienta renala \" si nu au voie cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise