Prajitura cu ciocolata si nuca

Pentru prepararea retetei este nevoie de multa ciocolata si multa dragoste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ciocolata si nuca

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 400 gr nuca macinata
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri lapte
  • 200 gr ciocolata de buna calitate
  • Extra:
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Pentru prepararea retetei este nevoie de multa ciocolata si multa dragoste. De altfel nici o reteta nu iese daca nu adaugam putina dragoste la ea.

Blatul:

Am folosit o tava de 25 x 20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta, o sa coc separat 3 foi.

Am pornit cuptorul si l-am fixat pe 180 grade C.

Albusurile cu esenta de rom si praful de sare le batem pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul. Cand albusurile devin tari ca si o bezea, adaugam nuca, faina, cacao si praful de copt (nuca, faina, cacao si praful de copt este bine sa le amestecam inainte intr-un vas si de acolo sa punem pe rand cate o lingura amestecand continuu).

Amestecam pana cand se incorporeaza foarte bine.

Compozitia obtinuta, eu recomand sa fie impartita in 3 parti egale si sa le coacem pe rand. Dupa cum am spus mai sus, eu am copt un singur blat, dar a fost greu sa il tai.

Lasam sa se raceasca. Nu trebuie copt mai mult de 10-15 minute.

Crema:

Intr-o craticioara punem galbenusurile, zaharul, cacaua, amidonul si laptele. Pe foc mic incalzim compozitia amestecand tot timpul pana cand se ingroasa (aproximativ 10 minute). Cand crema are consistenta, adaugam ciocolata taiata in cuburi si continuam sa amestecam pana cand ciocolata este topita si incorporata in crema. Luam crema de pe foc si lasam sa se raceasca pentru 5-10 minute. Adaugam untul portionat. Amestecam foarte bine si lasam crema sa se raceasca.

Asamblare:

Crema o impartim in 3 parti egale.

Luam o foaie sau o bucata de blat, turnam crema, nivelam, apoi blat si iar crema si inca o data. Deasupra trebuie sa fie crema.

Peste crema nivelata presaram fulgi de cocos, de migdale sau nuci tocate grosier.

Punem prajitura la rece si o servim rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise