Prajitura cu ciocolata si piersici

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata si piersici

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao neagra (eu nu am avut neagra, dar prima data cand am facut reteta chiar de asta am pus si mi-a placut cum a iesit)
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 200 g unt moale,
  • 150 g budinca proaspata cu gust de ciocolata
  • 1 plic praf de copt
  • 2 conserve de piersici jumatati (eu am folosit piersici proaspete)
  • 2 linguri zeama de compot

Mod de preparare

Eu mi-am notat constiincios reteta de prajitura cu ciocolata si piersici si apoi am facut-o dupa capul meu; varianta pe scurt ar fi ca se amesteca faina cu cacaua si praful de copt intr-un bol, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza 2 minute. Eu am procedat altfel.

Mai intai mi-am batut capul cu budinca; la tv au folosit budinca la cutie. Eu mi-am pregatit o budinca din aceea la plic. Am cantarit cantitatea necesara, restul am consumat-o ca atare.

Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat pe rand ouale, mixand dupa fiecare pentru incorporare. Am continuat sa mixez amestecul de oua cu unt si zahar (si un praf de sare!) timp de 10 minute.

Dupa ce s-au amestecat bine aceste prime ingrediente am adaugat si budinca de ciocolata. Am pus mai apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Am mixat bine.

Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am asezat deasupra felii de piersica (pe care le-am tinut putin pe prosoape de hartie care au "tras" zeama).

Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 170 de grade. Prajitura cu ciocolata si piersici s-a copt in cca 35 de minute, pentru siguranta faceti testul scobitorii.

Daca doriti puteti incalzi 2 linguri de compot si il turnati peste jumatatile de piersica, asa cum prevede reteta; eu am sarit peste partea asta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise