Prajitura cu coca rasa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu coca rasa

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • -3 galbenusuri
  • -150 g zahar pudra
  • -225 g unt(margarina)
  • -intre 1/4 si 1/2 lingurita de bicarbonat
  • -1 lingurita de vanilie(pudra)
  • -1 lingurita de coaja de portocala
  • Pt.crema:
  • -3 albusuri
  • -220 g zahar pudra
  • -3 linguri de gem(e f bun gemul de capsuni;eu am pus, de data asta,gem de caise;e bun,dar nu se vede culoarea)
  • -1/2 fiola de esenta de rom

Mod de preparare

Cantitatea scrisa,e pt tava cu diametrul de 38 cm.

Pt.aluat, se freaca bine galbenusurile cu untul,coaja rasa de portocala,vanilia si zaharul.Trebuie sa se obtina o compozitie spumoasa.In aceasta compozitie se adauga bicarbonatul(stins in putina zeama de lamiie)si faina;

Se framinta bine.Dupa ce aluatul e gata,il dam la frigider,pina facem crema.

Crema o facem asa:albusurile,zaharul,gemul si esenta de rom se bat bine(impreuna) pina ce se intareste.

Pe tava unsa cu unt si presarata cu faina,se rade 3/4 din aluatul facut,cit mai uniform.Se pune,apoi,crema;se niveleaza;se rade,deasupra aluatul ramas(1/4).

Se coace in cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 30 minute.Dupa ce e gata,se lasa sa e raceasca,apoi se taie in bucati patrate.

Cind se serveste se poate presara cu zahar pudra.Eu nu zahar pudra;imi place sa se vada aluatul ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise