Cantitatea scrisa,e pt tava cu diametrul de 38 cm.
Pt.aluat, se freaca bine galbenusurile cu untul,coaja rasa de portocala,vanilia si zaharul.Trebuie sa se obtina o compozitie spumoasa.In aceasta compozitie se adauga bicarbonatul(stins in putina zeama de lamiie)si faina;
Se framinta bine.Dupa ce aluatul e gata,il dam la frigider,pina facem crema.
Crema o facem asa:albusurile,zaharul,gemul si esenta de rom se bat bine(impreuna) pina ce se intareste.
Pe tava unsa cu unt si presarata cu faina,se rade 3/4 din aluatul facut,cit mai uniform.Se pune,apoi,crema;se niveleaza;se rade,deasupra aluatul ramas(1/4).
Se coace in cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 30 minute.Dupa ce e gata,se lasa sa e raceasca,apoi se taie in bucati patrate.
Cind se serveste se poate presara cu zahar pudra.Eu nu zahar pudra;imi place sa se vada aluatul ras.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii