Ingrediente
Pt. aluat:, -3 galbenusuri, -150 g zahar pudra, -225 g unt(margarina), -intre 1/4 si 1/2 lingurita de bicarbonat, -1 lingurita de vanilie(pudra), -1 lingurita de coaja de portocala, , Pt.crema:, -3 albusuri, -220 g zahar pudra, -3 linguri de gem(e f bun gemul de capsunieu am pus, de data asta,gem de caisee bun,dar nu se vede culoarea), -1/2 fiola de esenta de rom
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
13 voturi
Mod de preparare
Pt.aluat, se freaca bine galbenusurile cu untul,coaja rasa de portocala,vanilia si zaharul.Trebuie sa se obtina o compozitie spumoasa.In aceasta compozitie se adauga bicarbonatul(stins in putina zeama de lamiie)si faina;
Se framinta bine.Dupa ce aluatul e gata,il dam la frigider,pina facem crema.
Crema o facem asa:albusurile,zaharul,gemul si esenta de rom se bat bine(impreuna) pina ce se intareste.
Pe tava unsa cu unt si presarata cu faina,se rade 3/4 din aluatul facut,cit mai uniform.Se pune,apoi,crema;se niveleaza;se rade,deasupra aluatul ramas(1/4).
Se coace in cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 30 minute.Dupa ce e gata,se lasa sa e raceasca,apoi se taie in bucati patrate.
Cind se serveste se poate presara cu zahar pudra.Eu nu zahar pudra;imi place sa se vada aluatul ras.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010
Grozava prajiturica...
Alice85 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010
Foarte bun,,,ca de obicei!!!felicitari.
husni , 30 martie 2010
Multumesc de ideea cu nuci;sigur e mai buna ! Asa e,e o prajitura simpla,buna si spornica si f.ieftina.
Adina (Chef de cuisine) , 30 martie 2010
Si eu fac ceva asemanator, numai ca in momentul in care bat albusul spuma, adaug dulceata si nuci pisate.(asta ar fi crema mea), exact cum spunea si Mihaela11. Dar e o prajitura gustoasa si usor de facut.
vio (Chef de cuisine) , 30 martie 2010
daca se pune si un pic de nuca macinata ii si mai buna !
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 martie 2010
nu ia mult timp si cu siguranta e f. buna,salvat!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010
Foarte fina! O facea mama mea dar am pierdut reteta.Multumesc de faptul ca mi-ai adus aminte de ea.