Prajitura cu cocos si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu cocos si ciocolata

Ingrediente

  • * pt blat: 5 oua
  • * 1 si 1/2 pahar zahar
  • * 3 linguri cacao (eu am pus doar 2 )
  • * 3 linguri faina
  • * esenta rom
  • * 200 gr fulgi cocos (tb mai putin ca sa iasa mai cremos)
  • * pt glazura: 200 ml frisca lichida
  • * 160 gr ciocolata( eu am pus primola amaruie cu 57% cacao)
  • * putin unt (eu nu am mai pus)
  • * esenta de rom (in reteta de baza nu era cu esenta la glazura)

Mod de preparare

Se unge o tava de 25/30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faia.

Intr.un bol se freaca galbenusurile cu 1 pahar de zahar pana se albesc. adaugam apoi esenta , cacao si faina cernute si omogenizam apoi se toarna in tava. Albusurile le batem spuma tare adaugam si restul de zahar (1/2 pahar) si cand am obtinut spuma tare adaugam nuca de cocos si amesetcam incet pana la incorporare. Se pune peste compozitia de cacao si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii. Daca se rumeneste deasupra reducem focul sau punem o hartie de copt deasupra.

Lasam la racit pana facem si glazura astfel: punem intr.o craticioara smantana si ciocolata rupta bucati si punem la foc pana se topeste ciocolata nu tb sa fiarba. dam la o parte punem si esenta de rom si turnam peste prajitura racita. dam totul la rece cateva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise