Blatul se face astfel:
-se bat albusurile cu putina sare spuma,adaugi zaharul, iar dupa topirea acestuia se adauga galbenusurile,praful de copt,faina,nuca macinata.
-se unge si se tapeteaza o tava,se pune compozitia si se da la copt la foc mic,se testeaza cu scobitoarea ca sa se vada cand e copt.
Siropul se face astfel:
-fierbi laptele cu zaharul pana la topirea acestuia, cand se raceste adaugi esenta de rom, cu acest siropt se insiropeaza blatul.
Crema se prepara astfel:
-fierbi lapte si adaugi praful de budinca amestecat cu zaharul si dizolvat in putin lapte rece, le fierbi impreuna pana se ingroasa se lasa sa se raceasca si cand este calduta budinca o amesteci cu margarina.
-se intinde crema rece peste blat.
-se decoreaza cu frisca.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii