Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina, se adauga zaharul, ouale si laptele in care s-a dizolvat bicarbonatul. Se face un aluat care se imparte in patru. (daca este prea vartos adaugati 1-2 linguri de smantana).Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii cca 10 minute la 200ºC fiecare.
Se lasa sa se raceasca si incepem sa preparam crema.
Zaharul se caramelizeaza pana devine maroniu( nu ars)intr-o craticioara .Nu mestecati cu lingura ci invartind craticioara. Cand este zaharul caramelizat se pune faina si untul si se lasa pe foc mestecand continuu pana ce se topeste untul, pe urma se adauga lapte putin cate putin mestecand mereu pana devine o crema de consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se racoreasca si se umplu foile. Pe deasupra se pune glazura( de ciocolata sau caramel ) sau zahar pudra.
Prajitura trebuie lasata de pe o zi pe alta sa se inmoaie foile.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii