Prajitura cu crema de capsuni(© Copyright) by Laura S.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de capsuni(© Copyright) by Laura S.

Ingrediente

  • blat:
  • - 5 oua,
  • - 200g zahar,
  • - 100ml ulei,
  • - 100 ml lapte,
  • - coaja sau esenta de lamiie,
  • - 1 plic praf copt,
  • - 180g fain,
  • - 1 pac.de praf de budinca de vanilie(40g/50g)
  • crema:
  • - 600ml iaurt,de preferat de capsuni,daca crema este de capsuni.
  • Din pacate pici mei fara sa observ mi-au papat iaurtul cu capsuni si am ramas cu cel de vanilie.Dar a fost bun si asta.
  • - 400g capsuni,
  • - 200g smintina pt. frisca
  • - 12 foi de gelatina
  • - 100-150g zahar(aici depinde de cit de dulce doriti crema)

Mod de preparare

blat:

Ouale se mixeaza bine,cu zaharul pina devin ca o crema alba.Se adaoga treptat uleiul,laptele,coaja sau esenta de lamiie si in final faina amestecata in prealabil cu praful de copt si praful de budinca de vanilie.

Dupa ce toate s-au incorporat si mixat bine se toarna intr-o tava tapetata ci hirtie de copt si se coace blatul la 180!C timp de ca. 25 min.Cind deasupra adevenit maroniu si se desprinde usor pe margini de tava.Eventual proba cu scobitoarea.

Pina ce blatul se coace se prepara crema.

crema:

Capsunii se spala si se pun la zvintat.Acest procedeu este bine sa se faca ,chiar cind ne apucam sa preparam prajitura.

Iaurtul se pune in cupa de la blender impreuna cu casunii si se face totul pireu.Daca doriti sa aveti in crema si bucatele de capsuni,puteti lasa deoparte citi-va pe care-i taiati dupa dorinta si ii amestecati in crema gata preparata.

Frisca se bate spuma impreuna cu zaharul .

Foile de gelatina se inmoaie in ca 50 ml lichid caldut.Daca nu este cal destul recipientul se poate pune pe baie de aburi se se amesteca pina ce gelatina a devenit lichida.Astfel preparata gelatina se toarna peste masa de iaurt si capsuni din blender si se mai mixeata scurt,in asa fe incit gelatina s afie bine incorporata in cema.

Peste frisca batuta spuma se toarna crema si se amesteca cu o lingura cu grija,dupa care se pune la frigider.

Intr-e timp blatul copt si scos pe gratarul de bucatarie la racit se taie pe orizontal(vezi foto)

Partea de la baza se pune inapoi in tava in care s-a copt si aindoua partile se insiropeaza(eu am insiropat cu lapte+sirop de capsuni).Deasupra se pune crema,care sa c0oagulat putin si se niveleaza unfiorm.Se aseaza al doilea blat si pune la frigider pt. ca 2-3 ore pina ce crema s-a gelatinat complet.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

~~~tip~~~

Daca doriti sa faceti decor desupra (vezi foto)lasa-ti 2-3 linguri de frisca deoparte,eventual colorati-o cu colorant alimentar si decorati dupa dorinta.

Inainte sa pune-ti blatul in tava inapoi presarati cu fulgi de cocos tava.In acest fel nu se lipeste batul insiropat de tava,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise