Prajitura cu crema de ciocolata alba

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 200 gr de zahar
  • - 40 ml apa
  • - 40 ml de ulei
  • - 3 linguri de cacao
  • - 200 gr de faina
  • - un plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema ganache:
  • - 400 g ciocolata alba
  • - 400 ml frisca
  • - 5 gr gelatina
  • - un plic glazura Dr. Otker

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor.

La sfarsit se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Gelatina nu se fierbe!

Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.

Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata.

Prajitura am glazurat-o cu glazura rece de la Dr. Otker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise