Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Mixam ouale cu zaharul.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • Crema neagra:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • Bezea:
  • 2 albusuri de oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • Crema de fructe:
  • 400 g visine congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa

Mod de preparare

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Preparare crema alba:

Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba, rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de pufoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone.

Preparare crema neagra:

Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Preparare bezea:

Punem albusurile de ou intr-un bol, cu cele 2 linguri de zahar si praful de sare. Mixam pana cand albusurile se transforma intr-o bezea ferma (atunci cand intoarcem bolul invers si bezeaua sta, inseamna ca este gata).

Preparare crema de fructe:

Punem visinele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta. Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute, la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 3 linguri de apa si il adaugam peste pasta de visine. Amestecam de cateva ori si luam craticioara de pe foc.

Asamblare:

Taiem blatul in 3 sectiuni.

Insiropam prima sectiune cu apa+zahar. Punem 3 linguri de bezea. Intindem uniform. Adaugam crema neagra. Intindem uniform.Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Adaugam crema de fructe si nivelam. Punem crema alba si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Decoram cu ciocolata alba data pe razatoare. O lasam la frigider 3-4 ore sau peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise