Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile.

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 100 gr mac
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 30 gr gelatina
  • 400 gr branza dulce
  • Jeleu:
  • 400 ml sirop de visine
  • 200 ml apa
  • 30 gr gelatina

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam ciocolata topita si racorita, apoi faina, cacaua si praful de copt amestecand usor.

Compozitia se intinde in tava de copt in care am pus hartie de copt. Se coace 20 min la 170 grade C.

Crema:

Laptele se pune la foc impreuna cu zaharul si macul. Apoi se racoreste atat cat sa putem adauga gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca cat sa nu se inchege. Branza se mixeaza impreuna cu frisca si se amesteca cu laptele. Intindem crema peste blatul rece.

Dam prajitura la rece cateva ore.

Siropul pe care eu l-am avut era foarte gros de aceea l-am diluat cu apa. Se adauga gelatina hidratata si topita.Turnam cu grija jeleul peste crema si dam din nou la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise