Prajitura cu crema de mure

Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de mure

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 30 g cacao
  • 3 linguri nutella
  • 1 praf de copt
  • 200 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • Crema de mure
  • 500 g mure congelate
  • 100 g zahar pudra
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml frisca vegetala
  • 2 plicuri de gelatina
  • 100 ml lapte de cocos
  • Decor
  • 1 ciocolata negra
  • 100 ml frisca vegetala

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam nutella si amestecam pana ce se omogenizeaza; cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, adaugam esenta, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Incorporam albusurile cu miscari de jos in sus, turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (32/22 cm)

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Crema de mure-intr-o cratita adaugam murele, zaharul si laptele de cocos, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se formeaza un sos.

Mixam smantana cu frisca pana ce devine ferma, adaugam sosul de fructe racit, gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic (,lasam cateva secunde dupa care turnam peste crema in fir subtire, amestecand continuu)

Amestecam bine si dam la rece 10 min.

In tava in care am copt blatul asezam prima foaie de blat-insiropam adaugam 1/2 crema -a 2 foaie insiropam si crema ramasa.

Dam la rece cateva ore dupa care decoram cu ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise