Prajitura cu crema de ness si bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de ness si bezea

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 75g faina
  • 50g miez nuca macinat
  • O lingura cacao
  • Crema de ness:
  • 250g margarina Rama la cub
  • 200g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite ness
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 120g zahar
  • Ornat:
  • Ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blat:

Se pun 6 galbenusuri intr-un bol si se amesteca cu o paleta pana se omogenizeaza. Se bat cu mixerul cele 6 albusuri pana se obtine o spuma tare. Se adauga 150g zahar si se mixeaza din nou pana se intareste. Se adauga galbenusurile si amestecam usor cu o paleta pana se incorporeaza complet.

Se adauga faina usor pana se omogenizeaza apoi nuca si cacaoa pana se incorporeaza complet. Se unge o tava cu unt si faina. Tava trebuie sa fie mai lunga, de 24/38, a mea a fost prea mica si mi-a iesit blatul prea inalt. Turnam compozitia si nivelam egal, o bagam la cuptorul incalzit la 180 grade si lasam pentru 20 de minute, testam cu scobitoarea. Lasam blatul la racit pe un fund de lemn.

Crema de ness:

Pune ness-ul intr-un bol, amestecam cu 3 linguri de apa calda, pana se dezvolta. In alt bol amestecam 3 galbenusuri pana se omogenizeaza. In alt bol mixam margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra pana obtinem o crema omogena. Adaugam cele 3 galbenusuri si mixam bine. Adaugam si ness-ul si mixam.

Bezea:

Punem 3 albusuri intr-un vas termorezistent si mixam bine pana obtinem o spuma. Adaugam zaharul si mixam bine. Punem vasul la bain-marie si mixam continuu, pana suprafata bezelei este lucioasa, in jur de 4-5 minute.

Dupa ce bezeaua si blatul s-au racit, intindem crema de ness peste blat si nivelam. Adaugam bezeaua si nivelam iar. Presaram ciocolata rasa pe razatoarea mica. De preferat sa lasati prajitura cateva ore inainte sa fie servita intr-un loc racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise