autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de portocala

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru foi:, , 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri lapte, 10 linguri faina, 2 lingurite praf de copt, , Pentru crema:, , 550 ml lapte, 1 portocala mare, 5 linguri amidon, 150 gr unt de 80% grasime, 4 linguri zahar, 2 linguri zahar pudra, 150 ml frisca lichida, 1 canita cu alune

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Foile:
Separam 3 oua.
Mixam galbenusurile spuma cu 3 linguri de zahar, adaugam 3 linguri de lapte, apoi 5 linguri de faina si o lingurita praf de copt.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de mai sus cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
O scoatem si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie.
Crema:Dam coaja de portocala pe razatoarea mica si stoarcem sucul intr-un bol.
In sucul obtinut punem amidonul, zaharul si le amestecam bine.
Intr-un vas cu fundul mai gros turnam laptele, il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul cu amidon.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa.
Tragem crema de pe foc, o acoperim cu o folie si o lasam la racit.
Untul il mixam spuma cu zaharul pudra, incorporam crema fiarta rece, iar la final coaja rasa de portocala.
Asezam prima foaie in tava in care am copt foile, punem circa 3/4 din crema si o nivelam.
Venim cu al doilea blat si restul de crema.
Frisca rece o mixam spuma, iar alunele le macinam.
Punem frisca deasupra, o nivelam, apoi cu un pieptan de bucatarie formam niste valuri. Presaram alunele macinate si dam prajitura la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu merisoare si mascarpone

Rulada cu merisoare si mascarpone

Se face o clatita mai groasa din:un ou batut, o lingura de smantana,o lingura de faina,2 pliculete

0 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Spirale insiropate

Spirale insiropate

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza. Zaharul

6 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 10 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • Pentru crema:
  • 550 ml lapte
  • 1 portocala mare
  • 5 linguri amidon
  • 150 gr unt de 80% grasime
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 canita cu alune

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Turceasca