autor:

Laura S.

» » Prajituri

Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
blat:, - 8 oua, - 8ls apa, - 16ls zahar(de preferinta pudra), - 16ls faina, - 1lamiie/portocala-coaja, - 1 praf copt, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, - 200ml lichid pentru insiropat blaturi, (ori si ce,numai deschis la culoare sa fie.Din pacate mi-e mi-au baut baietii zeama de la compot si am zis ca nu-i nimc o sa amestec lapte+ vanilie,dar si aici m-am impidecat ca nu mai aveam vanilie in casa.Dar ce mi--a trecut prin caßsa caramelizez usor putin zahar + lapte.Dar caramelul a iesit ceva mai inchis ca nu am putut fii atenta si asa, am patat putin blaturile.Nu a iesit deloc rele la gust, dar vizibil nu tocmai apetitlich), , crema:, - 1l/kg de iaurt cu gust de piersici, (eu am cumparat de la Lidl iaurt cu piersici/maracuja), - 6 foi de gelatina, - 100g zahar-optional(eu am pus deoarece piciul meu cel mic, ultima data cind am facut o asemena praji. a zis ca nu-i place crema ca nu este destul de dulce), - 2 doze mari de compot de piersici, ( numarul de piersici din doze a fost exact cit trebuia sa acopere prajitura.Dar cine doreste nu trebuie sa pua jumatatile de piersici intregi si nici 2 doze.Piersicile se pot taia marunt si amesteca in jaurt.Sau in loc compot de persici se poate folosi cimpot de caise.Sint mai micute si mai uosr de papat/taiat)., - 100ml lichid pentru fpile de gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Folie de gelatina se inmoaie pt. cel putin 5 min. in apa rece.
Lichidul se incalzeste max. 40°C si faile de gelatina bine stoarse se amesteca pe rind in lichidul cald pina se topesc.
Daca cumva lichidul nu este destul de cald,sau se raceste intr-e timp si gelatina nu este fluida,sau nu pooate deveni fluida.
Recipientul cu lichid+ gelatina se introduce in alt recipiend cu apa calda si se amesteca pina ce gelatina devine lichida.
Iaurtul se amesteca cu zaharul(daca se pune) si cu gelatina si se pune pentru 10 min. la congelator.
Se scoate se amesteca si jumatate se toarna peste blatul din tava.
Se aseaza piersicile deasupra si se acopera cu restul cremei de jaurt.
Deasupra se aseza a doua jumatate de blat si totul se introduce la frigider pentru cel putin 3 ore.Eu am lasat peste noapte.
Prajutura se potioneaza ,se presara cu zahar pudra si daca se doreste se poate decora sau servi linga si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Cred ca prajitura ta e grozava !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    O prajitura foarte gustoasa!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    O reteta minunata!!!

    • Laura S.

      Laura S. (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Hallo Lumi! In primul rind multumesc pentru complimentele/raspunsurile la retelele postate de mine! Din pacate eu nu folosesc gelatina granulata/praf.Dar te poti orienta dupa instructiunile scrise pe pac.De ex. in reteta am scris 1l/kg.de iaurt. Sper ca te-am putut cit de cit ajuta. Iti doresc multa bafta la incercat si o zi plina de succese in continuare!!! Laura S.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      e deosebit ! Asa cum ne-ai invatat tu, Laura sa ne oferi lucruri deosebite! Am o nelamurire:ce gramaj e la gelatina?(noi avem gelatina praf)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • - 8 oua
  • - 8ls apa
  • - 16ls zahar(de preferinta pudra)
  • - 16ls faina
  • - 1lamiie/portocala-coaja
  • - 1 praf copt
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • - 200ml lichid pentru insiropat blaturi
  • (ori si ce,numai deschis la culoare sa fie.Din pacate mi-e mi-au baut baietii zeama de la compot si am zis ca nu-i nimc o sa amestec lapte+ vanilie,dar si aici m-am impidecat ca nu mai aveam vanilie in casa.Dar ce mi--a trecut prin caßsa caramelizez usor putin zahar + lapte.Dar caramelul a iesit ceva mai inchis ca nu am putut fii atenta si asa
  • am patat putin blaturile.Nu a iesit deloc rele la gust
  • dar vizibil nu tocmai apetitlich)
  • crema:
  • - 1l/kg de iaurt cu gust de piersici
  • (eu am cumparat de la Lidl iaurt cu piersici/maracuja)
  • - 6 foi de gelatina
  • - 100g zahar-optional(eu am pus deoarece piciul meu cel mic
  • ultima data cind am facut o asemena praji. a zis ca nu-i place crema ca nu este destul de dulce)
  • - 2 doze mari de compot de piersici
  • ( numarul de piersici din doze a fost exact cit trebuia sa acopere prajitura.Dar cine doreste nu trebuie sa pua jumatatile de piersici intregi si nici 2 doze.Piersicile se pot taia marunt si amesteca in jaurt.Sau in loc compot de persici se poate folosi cimpot de caise.Sint mai micute si mai uosr de papat/taiat).
  • - 100ml lichid pentru fpile de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

18 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca prajitura ta e grozava !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec