Prajitura cu crema fina de branza si fructe

Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema fina de branza si fructe

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • esenta de vanilie
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • crema:
  • 300 g branza proaspata de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • zahar vanilat
  • 200 g iaurt (sau smantana)
  • un pliculet de gelatina(10 g)
  • decor:
  • 1 kg prune
  • cateva caise sau piersici
  • un praf de scorisoara
  • zahar vanilat

Mod de preparare

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate putin cu uleiul si la sfarsit se incorporeaza faina cernuta si amestecata cu faina.Se toarna aluatul intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si dam tava la cuptor,cca. 20 minute la foc potrivit,pana ce blatul se rumeneste usor pe margini.

Blatul copt se desface de pe hartie cu lsama unui cutit si se lasa sa se raceasca

2.Al doilea blat se prepara la fel,iar la final,dupa ce turnam aluatul in tava,deasupra lui presaram jumatati de prune si caise,cu scobitura in sus,peste care am presarat (in scobituri)un praf de scortisoara si zahar vanilat.La fel se da la copt cca.20-25 min.la foc potrivit.Dupa ce s-a copt se desprinde de pe hartie si se lasa sa se raceasca bine.

3.Se prepara crema mixand bine branzica(sa fie bine scursa de zer)cu iaurtul si zaharul iar la sfarsit se incorporeaza si geletina pe care intai am hidratat-o cateva minute in putina apa rece apoi am topit-o la bain marin si o turnam in fir subtire in crema,amestecand pana la omogenizare perfecta.

Se aseaza primul blat intr-o tava mai inalta.de aceleasi dimensiuni cu blaturile,se toarna crema de branza,se niveleaza si apoi se vine deasupra cu al 2-lea blat deasupra.Se lasa cateva ore la frigider,ideal ar fi de seara pana a 2 -a zi,cand se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patratele potrivite.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise