Prajitura cu doua umpluturi(mere si branza)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu doua umpluturi(mere si branza)

Ingrediente

  • INGREDIENTE: 500 gr faina, 100 gr zahar, 200 gr untura (sau 1 pachet de margarina),3 galbenusuri,3 linguri bune de smantana,1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • UMPLUTURA: 1kg. mere,1 lingura margarina ,1 lingurita scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,4 linguri zahar.
  • 0.500 kg branza de vaca,200 gr zahar,1 lamaie(coaja si zeama de la lamaie),3 plicuri zahar vanilat, 1 pachet stafide,2 oua,5 linguri gris.

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE:

Faina se amesteca cu untura(margarina) apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Intr-o tava dreptunghiulara mare unsa cu putin ulei si tapetata cu faina se pune prima foaie apoi umpluturile(jumi juma ) apoi a doua foaie.Daca mai ramane coca faci grilaj deasupra si apoi se intinde un ou batut bine deasupra sau miere(dupa preferinta).

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu patina margarina(1 lingura ) si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat si zaharul.

Intr-un castron mixam branza cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam ouale si lamaia(coaja si zeama) si la urma stafidele si grisul.

Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute .Cand e gata coapta o lasi la racit si o pudrezi cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise