Prajitura cu dovleac si aroma de anason

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu dovleac si aroma de anason

Ingrediente

  • blat;5 oua,un praf de sare ,5 linguri de zahar,5 linguri de faina ,50 ml ulei,o lingurita de coaja rasa de lamaie
  • Umplutura;200 g urda,200 g smantana,100 g zahar pudra,200 ml frisca lichida,un pliculet de gelataina(10 g),o mana de cubulete de dovleac fierte in sirop si apoi scurse bine de suc
  • jeleul;cam jumatate de dovleac placintar(de cca 1 kg)curat de coaja si seminte si taiat cubulete mici,o cana de zahar,200 ml vin alb,3-4 stelute de anason,un plic de Jelle-tort,transparent

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se incorporeaza in albusul batut tare,se adauga si coaja rasa si faina turnata in ploaie.

Se toarna compozitia in tava in care am pus hartie pentru copt,se presara miezul de nuca deasupra si se da la copt in cuptorul preincalzit,cca.20 minute.Se desprinde aluatul de hartie si se taie in doua bucati egale.

2.Se mixeaza urda cu 2 linguri de smantana la inceput,pana se obtine o crema fina apoi adaugam toata smantana si frisca lichida pe care am mixata inainte cu zaharul pudra.Se amesteca bine totul apoi incorporam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin(nu fiarta!).

3.Se fierbe zaharul cu vinul si scortisoara pana se obtine un sirop usor legat(se fierbe cca.5 minute,de la primul clocot)apoi se adauga cubuletele de dovleac si se fierb cca 10 minute,de la primul clocot,la foc domol.Se da la o parte de pe foc si se strecoara bubuletele de dovlec de sirop apoi se impart in doua parti egale.

4.Se aseaza intr-o tavita mai mica prima jumatate de blat apoi se intinde pe ea ,in strat uniform,jumatate din crema pentru umplutura,se presara deasupra,pe toata suprafata,o parte din cubuletele de dovleac scurse de suc,se vine cu cealalta jumatate de blat deasupre,se preseaza usor apoi se intainde restul de crema ramasa si se da la rece,cca 30 de minute.

Se scoate de la frigider,se presara deasupra cremei intarite deja,cubuletele de dovleac ramase apoi turnam jeleul fierbinte preparat din siropul ramas si pliculetul de Jelle -tort,preparat conform instructiunilor de pe plic.Se da la rece cel putin 2 ore,dar ideal ar fi sa stea peste noapte la rece,inainte de a o taia in romburi sau patrate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise