Incepem pregatirea prajiturii cu prepararea umpluturii, pentru ca atunci cand ne apucam de treaba sa avem toate ingredientele la indemana. Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il punem intr-o cratita impreuna cu zaharul, la calit. Operatiunea dureaza cam o ora - pana se inmoaie dovleacul si scade. Cand suntem aproape gata, presaram scortisoara.
Dam de-o parte si incepem sa facem aluatul asa:
Frecam untul / margarina cu 150 gr zahar, apoi adaugam 1 ou intreg si 4 galbenusuri, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, coaja rasa de lamaie, esentele, un praf de sare si faina cernuta in ploaie. Framantam bine si impartim aluatul in 2 foi, pe care le intindem pe planseta presarata cu faina. Punem in tava unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina o foaie de aluat, apoi compozitia de dovleac(daca nu este foarte scazuta compozitia de dovleac, inainte si dupa intindere peste aluat, presarati putin pesmet ), acoperim cu a doua foaie si dam la FOC IUTE 20 minute (musai).
Intre timp pregatim bezeaua din cele 4 albusuri cu 300 gr zahar ramas. Scoatem tava din cuptor (dupa cele 20 de minute) si intindem repede bezeaua, presaram nucile maruntite si mai dam la cuptor pentru 40-45 minute la FOC MIC (musai).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii