Prajitura cu dovleac si kiwi

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu dovleac si kiwi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2 cana zahar
  • -125 grame unt
  • -450 grame piureu de dovleac ( obtinut de la un dovleac de cca 1,250 kg)
  • -1 ou mare
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • -2 si 3/4 cani faina
  • -1 lingurita de bicarbonat de sodium
  • -1/2 lingurita de sare
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • -1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • -1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • -350 ml lapte condensat
  • -ulei pentru uns tavile
  • -3 cani de zahar pudra cernut
  • -3/4 cana de branza crema( sau 175 grame)
  • -1 lingurita de coaja rasa de portocala
  • -4-5 kiwi proaspete
  • -1 rodie mare( cca 1 cana de seminte)
  • -2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

Preparare

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.

Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .

Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu care la randul ei se unge cu ulei.

Se aseaza dovleacul in tava cu scobitura in jos.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora sau pana un cutit patrunde cu usurinta in coaja dovleacului.

Se scoate dovleacul din cuptor si dupa ce s-a racit putin , se scoate miezul cu ajutorul unei linguri.

Se pune intr-un mixer pentru a obtine un piureu omogen.

Dintr-un dovleac de 2,250 kg am obtinut cca 1kg de piureu.

Zaharul se mixeaza cu untul la viteza medie pana devine cremos.Se adauga piureul de dovleac si se amestaca pana devine omogen.Se mixeaza in continuare cu esenta de vanilie si oul.

Separat, faina cernuta se combina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu putina zeama de lamaie,scotisoara,nucsoara si ghimbirul.

Se adauga alternativ la compozitia cu dovleac faina si laptele condensat pana compozitia devine omogena.

Se ung cu ulei si se presara cu faina 2 forme rotunde pentru cuptor cu diametrul de 23 cm.

Se toarna compozitia de blat in cele 2 forme, repartizand-o in mod egal.

Se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade 45 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru l blatului ramane curata.

Se scot blaturile din cuptor si se lasa in forme 10 minute, apoi se pun pe un gratar pana la racirea completa.

Branza crema se mixeaza cu 1 cana de zahar pudra pana s-a omogenizat bine; se adauga restul de zahar si coaja rasa de portocala si se amesteca pana devine pufoasa.

Se aseaza pe un platou primul blat si se acopera cu aproximativ 2/3 din crema; se acopera cu al doilea blat care se unge cu restul de crema.

Nu se pune crema pe partile laterale ale prajiturii.

Se decoreaza cu rondele de kiwi si seminte de rodie.

Se lasa la frigider cca 2 ore.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise