Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Ingrediente

  • Blatul maro:
  • 4 oua;
  • 4 linguri zahar pudra;
  • 1 ceasca de apa calduta;
  • 4 linguri de faina;
  • 1/2 esenta de rom;
  • Blatul alb (cantitati pentru 2 tavi):
  • 8 oua;
  • 8 linguri zahar pudra;
  • 1 ceasca de apa calduta;
  • 8 linguri de faina;
  • 1 esenta de vanilie;
  • 0.500 ml smantana lichida pentru frisca;
  • fructe din dulceata si bomboane sidefate pentru ornat;
  • 2 borcane (330 g) de dulceata de capsuni si rubarba;
  • 100 grame de branza de vaci amestecata cu 2 linguri de zahar pudra cu gust de vanilie si 2 linguri de frisca

Mod de preparare

Blatul maro:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, ceasca de apa si esenta de rom. Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Se amesteca faina cu cacaua. Se pun albusurile peste galbenusuri si faina cate o lingura si se amesteca de jos in sus. Se coace intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a racit se taie transversal, in 2 parti egale.

Blatul alb, este un blat obisnuit de rulada. Se face ca cel maro doar ca se coace intr-o tava dreptunghiulara pe o foaie de copt unsa cu ulei. Foaia se scoate pe un prosop umed si se taie in doua pe latime. Se unge repede cu dulceata si se ruleaza imediat una in continuarea celeilalte. Se foemeaza o rulada uriasa(cu diametru mare) pe care o lasam in prosopul umed sa se raceasca bine. O taiem la capete ca sa formam o suprafata de asezare stabila si o intoarcem pe verticala.

Prajitura se va forma astfel: Blat maro, crema de branza de vaci, blatul rulat asezat pe verticala, crema de branza de vaci, blat maro. Se acopera totul cu frisca si se orneaza. In taietura iese WOW! Doresc sa va iasa mai bine decat mie!

Despre gust va doresc sa va iasa tot asa, ca mai gustos decat mi-a iesit nu se poate! (Asta pentru cine iubeste dulceata de rubarba si capsuni).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise