autor:

Anca E. Voicu

» » Prajituri

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 5 oua - care se separa: galbenusurile se vor folosi la blat, iar albusurile la glazura de deasupra., , 120 g zahar, , 1 pachet unt / 200 g margarina, , 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie, , 1 plic zahar vanilat, , 300 g faina, , 70 ml lapte (o cescuta), , , , Pentru stratul de mijloc:, , dulceata de capsuni (mai putin de un borcan), , , , Pentru stratul de deasupra:, , albusurile de la oua, , 250 g nuca, , 100 g zahar, , ciocolata pentru ras (cateva patratele), , , , Portii: 16, , Timp de coacere: in total 35 de minute

Dificultate: Medie Timp: 35 min

14 voturi

Mod de preparare

Blatul:



Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele.



Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit.



Intre timp ne ocupam de glazura:



Batem albusurile cu mixerul si cand se ingroasa putin compozitia, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea lucioasa. Apoi adaugam nuca si acum amestecam cu lingura de jos in sus ca sa ramana pufoasa. Scoatem tava, adaugam dulceata in strat subtire (sau dupa gust) si glazura si mai dam la cuptor inca 10-15 minute pana se face aurie.



La final, se poate rade ciocolata si se lasa la racit.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Sonia , 09 martie 2018

    Da asa este, o prajiturra delicioasa, buna si foarte buna, o faceau parintii .

  • Teo , 02 februarie 2018

    Buna aceasta prajitura, merita facuta.

  • Talamba Doina , 24 aprilie 2015

    Este o prajitura delicioasa, foarte buna,care aminteste de copilarie.

    • Timaru Milica , 26 februarie 2014

      buna tare e de facut

    • Eufrosina , 25 februarie 2014

      Am incercat si eu. A fost bataie pe ea, asa de buna a fost. Si e usor de facut.

    • Cristina Voicu , 25 februarie 2014

      Foarte gustoasa! O recomand! :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

35 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua - care se separa: galbenusurile se vor folosi la blat
  • iar albusurile la glazura de deasupra.
  • 120 g zahar
  • 1 pachet unt / 200 g margarina
  • 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 70 ml lapte (o cescuta)
  • Pentru stratul de mijloc:
  • dulceata de capsuni (mai putin de un borcan)
  • Pentru stratul de deasupra:
  • albusurile de la oua
  • 250 g nuca
  • 100 g zahar
  • ciocolata pentru ras (cateva patratele)
  • Portii: 16
  • Timp de coacere: in total 35 de minute

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cosulete de primavara cu branza

Cosulete de primavara cu branza

Se preincalzeste cuptorul. Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc

5 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Sonia

Da asa este, o prajiturra delicioasa, buna si foarte buna, o faceau parintii .

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mure si afine