Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Ingrediente

  • Pentru 4 foi
  • -2 oua
  • -12 linguri zahar
  • -20 linguri apa
  • -10 linguri ulei
  • -sare
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -850-900 gr faina
  • -1 lingurita scortisoara
  • -sucul de la o portocala (100 ml)
  • Pentru crema:
  • -1000 ml lapte
  • -5 linguri zahar
  • -1 plicuri zahar vanilat
  • -1 pastaie vanilie
  • -5 linguri amidon
  • -200 ml frisca
  • In plus:
  • -400 gr dulceata de caise
  • -100 gr ciocolata + 50 gr unt

Mod de preparare

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul .

Dam siropul la racit .

Bicarbonatul impreuna cu praful de copt il stingem cu zeama de lamaie .

Mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugam uleiul, sucul de portocala si siropul de zahat , adaugam si bicarbonatul stins impreuna cu praful de copt.

Punem scortisoara macinata si faina putin cate putin ca sa se incorporeze toata. Framantam aluatul pana cand devine lucios si putin lipicios.

Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios pentru a putea intinde foile si pentru a creste frumos in cuptor.

Acoperim aluatul il lasam o jumate de ora cel putin sa se odihneasca.

Impartim aluatul in patru parti egale si il indindem cat e un fund de tava (eu am folosit tava de 25x30)

Coacem fiecare foaie cateva minute in cuptor fara sa o ardem .

Fiecare foaie are nevoie de cel mult 5 minute pentru a se coace.

Crema :

Amidonul cu semintele din pastaia de vanilie , zaharul vanilat si zaharul le punem intr-o oala mica . Adaugam treptata laptele amestecand sa nu se faca amidonul gogoloase. Punem pe foc mic si amestecam pana se face ca si o budinca mai groasa. Lasam la racit acoprita cu folie alimentara .

Cand este rece batem frisca si amestecam cu budinca de lapte .

Asamblarea prajiturii :

Intr-o tava asezam prima foaie si turnam peste ea jumate din crema asezam deasupra a doua foaie si ungem cu dulceata de caise . Punem a treia foaie si o ungem cu crema ramasa . Asezam deasupra a patra foaie si facem glazura: ciocolata impreuna cu untul o topim pe bain marin sau la microunde.

Turnam glazura deasupra , nivelam si dam la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise