autor:

cristina i.

» » Prajituri

Prajitura cu foi Cristi

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
Foi 1 :6 albusuri,6 linguri zahar,6 linguri nuca prajita si macinata,2 linguri cu varf de faina., Foi 2 :5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina, Crema:6 galbenusuri,1 ou intreg,12 linguri zahar,1 pachet margarina,3 linguri de ness

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Foi 1: se bat albusurile spuma,se pune zaharul,apoi in ploaie nuca si faina,se coc doua foi pe dosul tavii unsa si tapetata.
Foi 2: se bat albusurile,se adauga galbenusurile,zaharul,in ploaie faina,se coc 3 foi pe dosul tavii
Crema: se freaca bine galbenusurile cu oul intreg si zaharul,se fierb pe aburi pana se ingroasa,cand este rece se adauga margarina si nesul frecat in prealabil.
Se umplu foile incepand cu foia 2 si terminand tot cu o foaie 2.
Se orneaza dupa plac cu glazura sau ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Cristi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    excelenta prajitura,excelenta bucatareasa pt ca e de lucru la prajitura asta prajiturile cu foi mi aduc aminte de copilarie,cand nu aveam prea multe ingrediente si ieseau excelente bravo!!!

  • vasile , 28 august 2009

    Delicioasa, si eu am incercat si mi'a reusit ;)

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Arata bine prajitura si sigur e foarte buna. Imi place reteta, e ceva de munca la ea, dar merita.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Arata bine prajitura!Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Arata minunat!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      asta e

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Nu am putut sa pun toate pozele asa ca mai incerc

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Foi 1 :6 albusuri,6 linguri zahar,6 linguri nuca prajita si macinata,2 linguri cu varf de faina.
  • Foi 2 :5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina
  • Crema:6 galbenusuri,1 ou intreg,12 linguri zahar,1 pachet margarina,3 linguri de ness

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

12 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

anca (Chef de cuisine)

excelenta prajitura,excelenta bucatareasa pt ca e de lucru la prajitura asta prajiturile cu foi mi aduc aminte de copilarie,cand nu aveam prea multe ingrediente si ieseau excelente bravo!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de ciocolata fara gluten