Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 4 oua;
  • 250 g zahar;
  • 250 g miere;
  • 1 ceasca de ulei;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • Faina cat cuprinde.
  • Pentru crema:
  • 500 g smantana;
  • 250 g zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 8-10 linguri nuca macinata.

Mod de preparare

Foile cu miere:

Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 3 aluaturi mai mici, care se vor intinde pe masa de lucru. Se vor coace, pe rand, pe dosul tavii pana devin aurii. Se coc la foc potrivit. De aceasta data, cuptorul nu trebuie sa fie incins.

Crema de smantana:

Crema se prepara astfel: amestecam intr-un castron mai mare smantana cu zaharul, zaharul vanilat si nuca macinata pana se omogenizeaza.

Se asambleaza astfel: o foaie, un rand de crema, a doua foaie, alt rand de crema si apoi adaugam a treia foaie. Trebuie avut grija cum turnam crema pentru ca la final vom aseza peste prajitura un fund de lemn sau o tava pentru a sta presate 1-2 ore, de aceea nu umplem pana spre margini, sa nu musteasca toata crema. Lasam prajitura peste noapte la rece pentru ca foile sa se inmoaie de la crema.

Fiind o prajitura cu crema de smantana, trebuie consumata in sezonul rece si pastrata in camara sau la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise