Blatul:
Albuşurile se bat spumă, se pune zahărul şi se bat până se întăreşte spuma. Se adaugă făina şi se învârte uşor cu lingura sau cu telul. Înăuntru se pune rahat, nucă, stafide… Se amestecă blatul bine. Se pune la cuptor intr-o tava tapetată cu ulei sau cu hartie de copt, la foc potrivit.
Crema:
8 gălbenuşe se freacă pea bur cu 220 gr zahăr si cu 2 plicuri de zahăr vanilat până se topeşte zahărul. Apoi se lasă să se răcească. Un pachet de unt (aprox. 200 gr) se freacă spumă separate şi apoi se amestecă cu compoziţia de mai sus (crema).
După ce blatul este gata, ai nevoie de 2 foi de napolitană. Pe o foaie de napolitană se întinde jumătate din cremă, se pune blatul, deasupra se pune cealaltă jumătate de cremă, iar peste foaia de napolitană.
Se pune la frigider acoperită cu celofan sau aluminiu.
Poftă bună!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii