Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam cateva linguri de rom sau coniac. Rasnim rapid biscutii si nuca si le amestecam intr-un castron. Punem deoparte cateva linguri si adaugam si migdale macinate pentru ornat la sfarsit.
Luam siropul de cacao si il turnam peste amestecul de biscuiti cu nuca. Adaugam si nuca de cocos si amestecam bine. Mie mi-a iesit o compozitie vartoasa pe care am subtiat-o cu restul de lapte. Folosim o tava in care asezam fiecare foaie de napolitana, punem un strat subtire de crema. Ultima foaie o ungem cu crema si presaram amestec de biscuiti, nuci si migdale. Am pus un fund din lemn peste prajitura ca sa se preseze uniform si am dat la rece.
Dupa cateva ore de stat presata, la rece, putem portiona prajitura.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii