Prajitura cu foi de napolitana si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi de napolitana si nuca

Ingrediente

  • 400 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt sau margarina
  • 250 gr nuca macinata
  • 5 foi de napolitana
  • esenta de rom

Mod de preparare

1. Intr-o cratita cu fundul mai gros, ardem 200 gr de zahar. Cand este complet topit si ajunge la culoarea caramelului, adaugam nuca macinata si mai tinem putin pe foc.

2. Adaugam margarina taiata cubulete si dupa ce s-a topit, adaugam galbenusurile pe care le-am frecat in prealabil cu restul de zahar.

3. Mai lasam pe foc putin, atat cat compozitia clocoteste de cateva ori, apoi o dam deoparte si adaugam esenta de rom. Toate operatiunile se fac amestecand incontinuu in compozitie, altfel riscam sa se lipeasca si sa se arda. Nu o lasam sa se raceasca prea mult (riscam sa se intareasca si sa nu o mai putem intinde) si incepem sa umplem foile de napolitana.

4. Punem prima foaie de napolitana intr-o tava si intindem peste ea un sfert din compozitia cu nuca. Asezam peste compozitie urmatoarea foaie de napolitana si peste ea inca un sfert de compozitie, si tot asa pana terminam toate foile. Deasupra punem ultima foaie, acoperim cu o coala alba si asezam un fund de lemn, ca sa presam prajitura.

5. O lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore sau o noapte, apoi o taiem portii mici si o servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise