Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au iesit 3 foi, mai maricele); se intind foi care se coc pe dosul tavii, nu foarte mult (la cuptorul meu au mers cam 12 minute, daca le lasam mai mult se maroneau prea tare).
Pentru crema se freaca margarina cu zaharul; se adauga treptat fiertura de gris, facuta din cele 4 linguri de gris si apa, se amesteca; se aromatizeaza cu vanilie si zeama de lamaie.
Se ung foile cu crema (cum mi-au iesit doar trei foi le-am uns doar cu crema de gris, am renuntat la gem); se poate glazura, daca se doreste.
Eu pun peste prajitura un fund de lemn; o tai a doua zi. De ceva vreme fac aceasta prajitura la sarbatori, impreuna cu prajitura pe care o cunosc sub denumirea Mimoza (ambele retete le am de la cumnata mea).
Presupun ca e o reteta destul de cunoscuta, dar e una din preferatele mele.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii