Separam ouale, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam pe rand si galbenusurile, mai mixam putin si adaugam laptele, untul si continuam sa mixam pana omogenizam mine totul. Punem si faina putin cate putin impreuna cu bicarbonatul stins si amestecam pana obtinem un aluat moale si usor de intins! Impartim aluatul in 4, iar fiecare bila o intindem pana obtinem o foaie de marime 28/30 cm.
Coacem foile la cuptorul preincalzit aprox. 8-10 minute pana capata o culoare aurie pe margini.
Pentru umplutura:
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare mare, apoi le punem int-o oala pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot siropul lasat de mere. Cand este gata lasam sa se raceasca,apoi o impartim in 3 parti egale.
Pentru ansamblare:
Pe un carton sau ceva mai tare punem folie de plastic, iar peste asezam prima foaie/ o parte din umplutura/ a doua foaie/ inca o parte din umplutura/ a treia foaie/restul de umplutura si la sfarsit ultima foaie.
Acoperim totul cu folie de plastic si o dam la rece pana a doua zi!
Cand o servim o pudram cu zahar pudra!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii