Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ingrediente

  • Foi:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt
  • 50 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • 700 g faina (sau cat cuprinde)
  • Dimensiuni tava: 27/37 cm
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g amidon
  • 50 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1750 ml lapte
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca.

Se cern 300 g de faina intr-un castron mare. Se adauga sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si ouale. Se adauga si compozitia cu ciocolata si esenta de rom. Se framanta aluatul, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila mare, nelipicioasa, care se imparte in cinci parti egale.

Se da aluatul la rece pentru 30 de minute.

Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge dosul unei tavi cu ulei si se intinde pe acesta o parte din aluat. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand foaia este bine coapta.

Se continua tot asa si cu restul de aluat, ungand dosul tavii cu ulei inainte de a intinde fiecare foaie.

Se coc cinci foi in total.

Se pregateste crema.

Ciocolata alba si frisca lichida se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand se topeste ciocolata.

Amidonul, faina, zaharul si sarea se pun intr-un vas si se amesteca cu putin lapte rece.

Restul de lapte se pune la foc si cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna compozitia cu amidon in el. Se amesteca energic cu un tel, se adauga ciocolata alba topita in frisca si esenta de vanilie si se pune totul din nou la foc pana cand se ingroasa (se amesteca continuu).

Se intinde crema fierbinte pe o foaie, apoi se aseaza o alta foaie peste ea, presand-o usor, se pune iar crema si tot asa pana cand se pune ultima foaie.

Peste prajitura se pune o tava si ceva greu pentru a se presa si uniformiza peste noapte. Se pastreaza la rece.

A doua zi, prajitura se poate pudra cu zahar si servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise