Prajitura cu foi si crema de caramel

Reteta de prajitura cu foi si crema de caramel. Prajitura cu foi si crema de caramel, reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si crema de caramel

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 2 oua mari
  • 60-70 g margarina(se poate untura) moale
  • cca 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un virf de cutit de sare
  • lapte cit cuprinde (cca 150-200 ml)
  • 1 lingurita coaja de lamiie
  • Pentru crema:
  • 175 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar (pt.caramel)
  • 1,5-2 linguri de Ness
  • 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul, ouale intregi, sarea, coaja de lamiie. Se adauga bicarbonatul stins cu putina zeama de lamiie (sau otet) si se amesteca bine. Se pune apoi faina si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit, usor de intins cu facaletul. Se lasa sa se odihneasca cca 20 minute.

Se imparte apoi in cinci bile. Fiecare bila se intinde intr-o foaie subtire. Cele 5 foi se coc pe dosul unei tavi unse cu margarina si presarata cu faina. Fiecare foaie se coace la foc mediu (in cuptorul preincalzit) cam 6-7 minute. Dupa ce se coc se pun pe o suprafata dreapta (fara denivelari), si se lasa sa se raceasca.

In acest timp se face crema: zaharul (200 g) se amesteca cu faina, se adauga laptele, ness-ul, vanilia si caramelul (cele 4 linguri de zahar se ard intr-o tigaie si se sting cu f.putina apa incit sa devina un sirop gros).

Se amesteca totul bine, apoi compozitia se fierbe la foc moderat, amestecind tot timpul, pina se ingroasa.

Dupa aceea se ia de pe foc si inainte sa se raceasca de tot se pune untul.

Cu aceasta crema calduta se ung foile si se pun una peste alta.

Prajitura se tine la rece o noapte (nu in frigider), presata cu ceva greu, apoi se taie in romburi, nu prea mari. Se pudreaza cu zahar pudra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise