Prajitura cu foi si crema de lamaie

Reteta de prajitura cu foi si crema de lamaie. Prajitura cu foi si crema de lamaie reteta simpla si usor de preparat. Foi cu amoniac coapte pe dosul tavii, umplute cu crema de lamaie. Prajituri cu lamaie. Retete de prajituri cu foi.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si crema de lamaie

Ingrediente

  • Foi:
  • 650 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ulei
  • 2 lingurite de amoniac
  • 2 linguri de otet
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • Crema:
  • 2 oua
  • un pic de sare
  • 120 g amidon de porumb
  • 200 g zahar
  • 1 l lapte gras
  • 150 g unt
  • 1 lamaie
  • un varf de lingurita de curcuma pudra pentru culoare
  • Decor:
  • 250 g fondant de cofetarie
  • sau
  • 250 g ciocolata alba
  • 4 linguri de ulei
  • 2 picaturi de colorant galben

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu foi si crema de lamaie este una dintre preferatele mele. Se prepara usor, din ingrediente simple, iar rezultatul este grozav. O prajitura de casa foarte gustoasa, spornica si delicioasa.

Foile se prepara simplu. Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet. Apoi incorporam faina si formam un aluat potrivit de tare.

Il impartim apoi in 6 bucati (a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii (30x33 cm), tapetata inainmte cu faina sau hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor. Apoi le asezam pe un gratar sa se raceasca.

Acum ne putem ocupa de crema. Intr-o cratita punem ouale intregi, un praf de sare, amidonul si zaharul. Adaugam si putin lapte si omogenizam bine. Apoi incorporam toata cantitatea de lapte, amestecand continuu. Punem vasul pe foc si gatim crema de lamaie la foc mediu pana cand da doua trei clocote si capata consistenta. Dam vasul de pe foc si incorporam untul, zeama si coaja de lamaie si curcuma pudra (sau 2-3 picaturi de colorant galben).

Acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Cand s-a racit complet, o mixam putin si este gata de folosire.

Umplem foile cu crema de lamaie rece si punem deasupra o tava cu o greutate pentru a le presa usor. Le pastram apoi la frigider cateva ore sau peste noapte.

Apoi glazuram suprafata prajiturii cu fondant de cofetarie sau cu ciocolata alba topita impreuna cu uleiul si colorantul.

Dupa racire o taiem in forma dorita.

Sper ca v-am tentat si veti incerca si voi reteta de prajitura cu foi si crema de lamaie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise