Prajitura cu frisca si biscuiti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu frisca si biscuiti

Ingrediente

  • - 5 oua
  • - 130 gr zahar
  • - 130 g faina
  • - O lingurita praf de copt
  • - Un praf de sare
  • - 3 plicuri Zahar vanilat
  • - 2 plicuri frisca
  • - 2 plicuri intaritor de frisca
  • - 350-400 gr biscuiti glazurati(depinde de marimea tavii)
  • - Gem

Mod de preparare

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu un praf de sare si un plic de zahar vanilat pana ce se obtine o spuma tare.Se cerne faina cu praful de copt si se pune in albusurile batute.Se amesteca usor si apoi se introduc galbenusurile.Aluatul astfel obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la foc mediu pentru 15 minute.

Se prepara frisca conform instructiunilor de pe plic.Se amesteca apoi cu cele doua plicuri de intaritor de frisca si cu celelalte doua de zahar vanilat.Se pastreaza la frigider pana va fi folosita.

Dupa ce s-a racit complet,aluatul se unge cu gem.Se asterne frisca peste acesta si pe deasupra se aseaza(cu grija!)biscuitii glazurati(cu partea glazurata in sus).Prajitura se taie numai dupa ce s-a intarit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise