Prajitura cu fructe

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu fructe

Ingrediente

  • 350g faina; 250g zahar ;100ml ulei;200ml lapte; 4 oua mari;coaja si zeama de la o jumatate de lamaie ;1 plic de zahar vanilinat si o lingurita de bicarbonat de sodiu sau amoniu; jumatate de lingurita de sare fina ; 750 g fructe

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, cu sarea, coaja de lamaie si vanilia , se adauga uleiul in suvoi subtire , apoi laptele , faina , praful de copt stins si se amesteca pana se desfac , cocoloasele .Aluatul va fi moale .Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si o lingurita de zeama de lamaie, pana se intaresc ca o zapada . Spuma , se desarta peste compozitia cu faina si se omogenizeaza usor .Compozitia se desarta imediat in lungul tavii unsa cu margarina si tapetata cu faina , se niveleaza si se adauga fructele ce se vor tavali prin pesmet sau gris, ptr a nu se lasa la fund.Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coace 30-40 min , fara a deschide cuptorul 20 min .Ca fructe , se pot folosi orice fel :visine , cirese , prune , caise , capsuni , zmeura , fragi , afine , struguri, mere taiate in felii etc Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise