Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, cu sarea, coaja de lamaie si vanilia , se adauga uleiul in suvoi subtire , apoi laptele , faina , praful de copt stins si se amesteca pana se desfac , cocoloasele .Aluatul va fi moale .Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si o lingurita de zeama de lamaie, pana se intaresc ca o zapada . Spuma , se desarta peste compozitia cu faina si se omogenizeaza usor .Compozitia se desarta imediat in lungul tavii unsa cu margarina si tapetata cu faina , se niveleaza si se adauga fructele ce se vor tavali prin pesmet sau gris, ptr a nu se lasa la fund.Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coace 30-40 min , fara a deschide cuptorul 20 min .Ca fructe , se pot folosi orice fel :visine , cirese , prune , caise , capsuni , zmeura , fragi , afine , struguri, mere taiate in felii etc Pofta buna !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii