Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema spumoasa. Se adaugă laptele puțin câte puțin apoi uleiul tot câte puțin mixând bine. Punem treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt. La sfârșit adaugăm coaja rasa de lămâie. Turnam amestecul într-o tava mare (cea de la aragaz) și deasupra punem fructele tăiate bucatele. Eu am folosit căpșuni dar se pot pune orice fel de fructe chiar și din compot. Coacem 15 minute la foc mic(dacă puneți în tava mai mica trebuie coapta puțin mai mult dar tot la foc mic), facem proba cu scobitoarea și dacă este gata o scoatem. Lăsam sa se răcească. Se poate servi și asa pudrata cu zahar pudra sau se taie în jumătate (pe lățime) și se umple cu crema de mai jos sau mai simplu un plic de crema preparat după cum scrie pe pachet.
Crema: Zaharul se mixează cu ouăle apoi se adaugă faina, laptele călduț rezultând ca o pasta, se pune pe foc amestecând pana devine ca o smântâna groasa. Se lasă sa se răcească la temperatura camerei apoi se adaugă esența de vanilie și pachetul de unt felie cu felie.
Glazura: Căpșunii se pun în Blender și se fac pasta în care se pune gelatina preparata după cum scrie pe plic, se da la frigider sa se întărească puțin apoi se pune peste prăjitura.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii