PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6oua
  • o cana zahar
  • 100 ml ulei
  • 1pliculet praf de copt
  • 2 linguri apa fiarta
  • 200 g faina
  • coaja de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri de oua
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 200 g zahar
  • 1 pachet unt
  • zeama de la 1 lamaie
  • Ornat:
  • fructe diverse stoarse de zeama
  • frisca

Mod de preparare

Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata cu praful de copt si uleiul,coaja de lamaie

Se pune in tava ( de diverse forme)si se da la cuptor 40 min

Intre timp se pregateste crema:se ameasteca galbenusurile cu zaharul,apoi amidonul,si se toarna putin cate putin laptele pana se incorporeaza tot si se da la foc domol pana da in clocot(10 min)

Se lasa sa se raceasca si se amesteca rece cu untul si zeama de lamaie(cate putina crema+lamaie)

Cand s-a racit blatul se toarna crema deasupra,apoi frisca si fructele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise