Prajitura cu fructe de padure

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu fructe de padure

Ingrediente

  • 5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina
  • 1 punga de 500g amestec congelat de fructe de padure
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250ml mascarpone
  • 1 plic cu crema de vanilie Dr.Oetker,preparata conform instructiunilor de pe ambalaj

Mod de preparare

Pentru blat se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul.

La final se pune faina.

Intreaga compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute la foc moderat.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema de vanilie se prepara dupa indicatiile de pe ambalaj.Se adauga treptat mascarponele.

Crema rezultata se imparte in doua parti.

Fructele de padure se lasa la dezghetat intr-o sita deasupra unui castron si se pastreaza sucul care curge din ele.

Dupa ce s-au dezghetat se amesteca cu zaharul pudra si se paseaza pana obtinem un piure de fructe.

Acest piure de fructe de padure se amesteca cu jumatate din crema.

Blatul copt si racit se insiropeaza cu sucul rezultat din fructe.

Se intinde crema cu fructe de padure peste blat,apoi se toarna si crema de vanilie.

Se orneaza dupa preferinte.Eu am pastrat cateva afine,pe care le-am presarat deasupra pentru un plus de culoare.

Sfat:Prajitura va iesi putin mai acrisoara.Dupa preferinte puteti adauga mai mult zahar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise