Prajitura cu fructe de padure si bezea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu fructe de padure si bezea

Ingrediente

  • Blat (pentru o forma rotunda cu diametrul de 28 cm)
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri ulei
  • -5 linguri cu varf de faina
  • -un praf de sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -200 g fructe de padure
  • Bezea:
  • -5 albusuri
  • -8 linguri zahar pudra
  • -o lingura zeama de lamaie
  • -un zahar vanilat
  • -o lingura rasa de amidon
  • -un praf de sare

Mod de preparare

BLATUL:

Separati ouale si bateti albusurile spuma cu praful de sare. Adaugati zaharul in ploaie sau lingura cu lingura si continuati mixarea pana acesta se topeste. Frecati galbenusurile cu uleiul pana se incorporeaza ca la maioneza si adaugati-le la albusurile batute spuma. Se adauga apoi faina incorporandu-se usor, prin rasturnare.

Se pune compozitia in forma unsa si tapetata (sau cu hartie de copt) si se aseaza deasupra fructele de padure.

Se da la cuptorul incins timp de 15 min la foc mediu fara sa se deschida. In acest timp se pregateste bezeaua. Intr-un vas inalt se bat albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. In acest moment incepe a se adauga zaharul pudra (plus zaharul vanilat) in 2-3 transe si se continua mixarea pana spuma devine foarte tare. Spre sfarsit se adauga si zema de lamaie si amidonul si se incorporeaza bine. Consistenta bezelei trebuie sa fie foarte tare, asa incat daca este intors vasul sa nu se miste deloc (puteti testa si cu ajutorul unei linguri in care spuma sa nu cada daca este rasturnata).

Dupa cele 15 min. de stat la cuptor, cand blatul s-a “prins” bine, se scoate vasul si se pune bezeaua cu ajutorul unei linguri sau a unui sprit daca vreti forme mai frumoase si se da din nou la cuptor, la foc mic cu usa intredeschisa timp de 20-30 min sa se usuce bezeaua si sa se rumeneasca putin deasupra. Dupa ce s-a racit, se taie cu un cutit umezit in apa rece ca sa nu se lipeasca bezeaua.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise