Prajitura cu fructe (prune)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu fructe (prune)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -4 oua
  • -10 linguri lapte
  • -100gr zahar
  • -100 gr ulei
  • -1 praf de copt
  • -200 gr faina.

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele in ordinea enumerarii lor, astfel:se separa galbenusele si se amesteca cu laptele, apoi se adauga zaharul si se amesteca cu mixerul, la viteza maxima, pina devine ca o spuma, apoi se aduga uleiul in suvoi subtire, batind in continuare , pina se incorporeaza tot, dupa care se adauga faina, in care s-a amestecat praful de copt.Va rezultat un aluat care nu este nici tare, dar nici nu curge, este mai moale, dar ff elastic.
Se tapeteaza cu margarina, in strat gros, o tava si se pune pesmet.La prajiturile cu fructe este recomandat sa se puna in tava tapetata, pesmet si nu faina.Se ia cu lingura din aluat si se pune din loc in loc in tava, dupa care se niveleaza cu un cutit cu lama lata, trecut prin apa rece.Se presara putin pesmet, (se poate si fara)dupa care se aseaza fructele ( caise, piersici, prune, mere, etc) si se da la copt, la foc potrivit, iar cind s-a copt de jumatate, se scoate din cuptor si se pune deasupra spuma obtinuta din cele 4 albuse, batute cu 150 gr zahar.Se mai coace pina cind spuma devine usor aurie.Se lasa sa se raceasca si se taie.
Prajitura mea este cu prune.
Pofta buna!
Se spune despre aceasta prajitura, ca atunci este reusita, cind , dupa racire , deasupra pe spuma, ies broboane mici si maronii de zahar topit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta