Prajitura cu gem si cocos

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem si cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • o tava dreptunghiulara sau patrata
  • 3/4 pahar faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 pahar zahar brun
  • 1/4 pahar ulei
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingura de coniac
  • putina sare
  • Pentru uns:
  • 2-3 linguri dulceata de capsune
  • 1 lingura de coniak
  • 50 gr de ciocolata rasa
  • Pentru topping:
  • 6 albusuri
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3/4 pahar de zahar brun
  • 1 pahar si 1/2pahar de cocus fulgi
  • 50 gr ciocolata rasa
  • 1/4 pahar de nuca sau migdale tocate marunt

Mod de preparare

Ingredientele ptr blat se pun in oala mixerului si se amesteca bine, facand un aluat moale.Aluatul obtinut se toarna pe o tava unsa cu putin ulei si se niveleaza complet.

Dulceata si lingura de coniac se amesteca bine si se intinde bine peste aluat si se adauga ciocolata rasa deasupra.

Pana se face toppingul se pune aluatul uns la frigider.

Topinggul-se bat albusurile bine cu zaharul pana se formeaza o spuma tare, dupa care se adauga treptat cocosul, ciocolata si nucile.

Peste aluatul uns se toarna spuma amestecata si se niveleaza usor.

Se coace la 180 de grade 55-65 de minute pana spuma este aurita bine si pare bine coapta.

Se lasa la racit si se taie patratele potrivite-se mentine la rece este mai gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise