Prajitura cu gem si faramaturi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem si faramaturi

Ingrediente

  • 3 pahare de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4pahar de zahar
  • 2oua
  • 1/3pahar de lapte
  • 1ligura esenta de vanilie
  • putina sare
  • 200 gr deunt moale
  • ptr uns gem de fructe acrisor
  • 250 gr de nuci macinate

Mod de preparare

Aluatul eu il pregatesc la mixer si pun toate ingridentele de aluat si le mixez pina capat un aluat moale pe care il framant putin daca este lipicios pun putina faina dar nu prea mult.Impart aluatul in 2/3 si o1/3.

O 1/3 pun la frizer sa se intareasca pina asez aluatul in tava.Aluatul il pun in tava cupturului si cu mina il asez pe toata suprafata tavii.Ung cu gem acrisor si nuci macinate .Iau 1/3 de aluat din frizer si cu razatoarea cu gauri mari rad din aluat peste aluatul din tava. Daca aluatul este moale si nu se rade rup moturi cu mina si presar pe toata suprafata tavii.Se coace la 180 de grade aproape 30 de minute sau pina este rumenit frumos.

O prajitura gustoasa si foarte usoara.

O alta varianta la aceasta prajitura-dupa ce se impart aluaturile se coc fiecare separat.

Se face o crema din 150 gr de unt moale frecat cu 3/4 pahar de zahar,2oua 1lingura esenta de vanilie si 3 smantini.Se freaca intii untul cu zaharul bine pina devine spumos se adauga ouale si vanilia si la urma smantina.

Se pune foaia mare pe un platou se unge cu crema peste tot si din bucata de aluat cea mica si coapta se presoara faramituri pe crema.Iar deasupra se presoara putina nuca macinata.Se lasa la rece citeva ore dupa care se taie patrate de 6*6.Este si aceasta varianta minunata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise