Prajitura cu gem si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu gem si nuca

Ingrediente

  • un pachet margarina Rama Maestro
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 500 g faina
  • un plic praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 400-500 g miez de nuca macinat
  • un borcan gem mai acrisor

Mod de preparare

Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul,se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent.
Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g.
Tava se unge cu margarina Rama si se tapeteaza cu putina faina si se intinde coca ramasa.
Se intinde gemul si se presara nuca.Deasupra se toarna albusurile batute spuma ca o bezea, apoi se rade coca tinuta la rece. Se da la cuptorul preincalzit in prealabil cca 1 ora sau in functie de cuptor.
Este o prajitura foarte buna pentru orice ocazie.
Ultima data am facut-o de Craciun si a avut mare succes.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise